15 animale, pe care natura le-a creat cu un simț puternic de inspirație! 

Oricât de mult am studia lumea, aceasta nu va înceta să ne uimească cu frumusețile sale. Mai ales despre animale, pentru că, uitându-ne la ele, unii oameni involuntar, încep să se îndoiască, oare întâmplător, nu au aterizat pe planeta noastră din galaxii îndepărtate. Noi, drag cititor, chiar am rămas cu gura căscată, uitându-ne la aceste creaturi ciudate, dar nu mai puțin impresionante. Sperăm că această colecție vă va stârni interesul pentru natura planetei noastre.

1. Meduză Cotylorhiza tuberculata  

loading...

Această meduză și-a primit numele datorită ”cupolei” galbene, ceea ce face să arate ca un ou care se răspândește în apă. Apropo, în interiorul acestei ”cupole” și pe suprafața sa, adesea se găsesc unii locuitori marini mici, ca niște crabi. Dar, din păcate, durata vieții acestei frumuseți este foarte scurtă – doar șase luni.

loading...

2. Pteridophora alberti – pasărea paradisului 

Doar masculii au pene lungi solzoase. Aceste caracteristici sunt unice, deoarece joacă doar rolul de decorare pentru a atrage femelele.

3. ”Oiță de mare” sau Costasiella kuroshimae 

Această ”oiță de mare” este o specie de melc marin, care poate produce oxigen. Adulții pasc alge și asimilează cloroplastele, până când ajung să facă ei înșiși procesul de fotosinteză.

4. Bassariscus astutus 

Numele științific al acestui mamifer prădător Bassariscus, este tradus ca ”vulpe”, iar denumirea ”tlahcomiztli” provine din aztecă și ruda lor cea mai apropiată este un raton. Trăiesc pe terenuri stâncoase, de obicei în apropierea apei.

5. Fregată mare 

Cele mai mari fregate, fregate magnifice, ca de obicei, zboară peste apele tropicale și își petrec cea mai mare parte a timpului făcând acest lucru. Sunt renumite pentru existența unui sac de piele de culoare roșie, aflat în regiunea laringelui cu adevărat magnific. Femelele le privesc în primul rând, alegându-și perechea.

6. Ascidiacea (askós – geantă din piele) 

De fapt, aceasta nu este o plantă, așa cum pare la prima vedere, ci un animal. Cei mai mulți dintre ei duc un stil de viață fixat, atașându-se de roci subacvatice cu talpa. Dar unii se pot mișca, alăturându-se de suprafață cu o parte a corpului și dezlipindu-se cu cealaltă parte. Din ascidia se prepară diverse feluri de mâncare și se mai fac și medicamente.

7. Viscacia Lagidium 

Viscacia este o rozătoare din familia chinchilla. La prima vedere, acest animal arată ca un iepure, dar diferența sa principală este o coadă lungă pufoasă. Ei trăiesc în grupuri mici în stânci, iar ”pernuțele” lor cărnoase pe labe le ajută să sară.

8. Pasăre Platalea Ajaja 

Această pasăre pare că a apărut din cauza împerecherii unui flamingo și a unei rațe. Aparține familiei Threskiornithidae. Ca și în cazul unui flamingo, culoarea roz a penajului a apărut datorită alimentației lor. Se hrănesc cu crustacee, insecte acvatice, broaște și pești mici.

9. ”Synchiropus splendidus” – pește Mandarin 

Peștele a primit acest nume datorită culorii sale neobișnuit de strălucitoare, care seamănă cu mantia unui mandarin – oficial în China imperială. Peștele mandarin trăiește în recifele de coastă din Oceanul Pacific. Ziua se ascunde printre corali morți, iar noaptea caută hrană în grupuri mici.

10. Flower mantis 

Aceasta este o insectă destul de calmă și liniștită. Dar dacă este în pericol, își va deschide aripile, care înfățișează o imagine care imită ochii și, astfel, sperie inamicul.

11. ”Antennarius pictus”: Peștele – broască 

Peștii-broască se prefac că sunt corali, bureți sau alte animale pentru, a-și înșela prada și a o înghiți într-o fracțiune de secundă.

12. Pasăre Batrachostomus moniliger 

Aceste păsări ciudate trăiesc în sud-vestul Indiei și în Sri Lanka. Sunt active în special la amurg și noaptea, iar în timpul zilei stau liniștite în copaci.

13. Pasăre Penduliger Cephalopterus 

Această pasăre chipeșă, cu o creastă neagră, aparține familiei cotingidae. Habitatul său se extinde din sud-vestul Columbiei până în Ecuador. ”Cercelul” atârnat de piept este prezent doar la masculi și se poate umfla pentru a atrage atenția femelei.

14. Balistoides viridescens 

Balistodul este un pește tropical, din familia peștilor Balistidae. Datorită bărbiei puternice, este capabil să arunce bolovani mari de piatră pentru a-și găsi prada sub ele. Se hrănește în principal cu arici de mare, moluște, crustacee și corali.

15. Porumbel Frillback 

Penele lui arată ca ciocolata rasă, cu care de obicei se decorează deserturile. Alături de alți porumbei domesticiți, acest miracol este descendent al unui porumbel obișnuit stâncos. El este puțin mai mare decât alți porumbei, iar buclele acoperă întreaga parte a aripilor.

Care animal din colecția de mai sus ați dori să-l vedeți? Așteptăm cu drag comentariile dvs.

loading...