Prepararea zilnică a diverselor feluri de mâncare poate fi o pedeapsă, dar poate fi și o ocupație plăcută. Un rol important în modul în care îl percepem, joacă prezența unei varietăți de dispozitive. Putem petrece ore întregi pe site-uri precum Amazon sau AliExpress și să admirăm diferite dispozitive create pentru a ne ușura lucrul la bucătărie. Alte descoperiri ale noastre sunt atât de bune încât nu le mai putem păstra în secret. Iar în bonus veți găsi astfel de gadget-uri, de parcă sunt din viitor.

1. Dispozitiv electric de amestecare

Procesul meditativ de amestecare a alimentelor ce se gătesc nu le este pe plac multor gospodine. Ne va elibera de această sarcină plictisitoare un dispozitiv electric. Deci, puneți dispozitivul într-o cratiță, porniți-l și ocupați-vă de alte treburi. De asemenea, acesta poate înlocui un mixer.

2. Tehnologia Sous vide 

Acum, pentru a găti după tehnologia la modă sous vide, nu mai aveți nevoie de nici un termostat voluminos, nici de un cuptor masiv: există un aparat suficient de compact, care se potrivește perfect în orice sertar de bucătărie.

3. Silicon Bowl – forma de copt

Într-un bol de silicon confortabil, nu numai că puteți frământa aluatul, ci îl puteți da și la cuptor. În această formă se păstrează temperatura și umiditatea optimă, astfel încât pâinea sau checul se vor obține așa cum ar trebui să fie – cu o crustă aurie și miezul moale.

4. Tel ușor de curățat Whisk Wiper

Whisk Wiper este creat pentru cei care au visat mult timp să curețe telul dintr-o mișcare ușoară a mâinii. O duză simplă vă permite să curățați cremă sau aluatul până la ultima picătură.

5. Suport pentru chips-uri, pregătite fără grăsimi

Cu ajutorul unui astfel de suport și a cuptorului cu microunde, puteți găti cu ușurință chips-uri crocante aurii, nu numai din cartofi, ci și din multe alte legume și fructe.

6. Paie reutilizabile

Paiele de unică folosință, prin care este atât de plăcut să bei diverse sucuri, poluează mediul. Soluția este simplă – schimbați-le pe cele reutilizabile. Puteți alege paie din oțel sau silicon flexibil. Curățarea acestor paie este foarte simplă: o perie specială este inclusă în set.

7. Formă pentru controlul mărimii porției

Cu această formă este ușor de controlat nu numai cât de mult mâncăm, ci și calitatea dietei. Bonus – servire frumoasă.

8. Capac de protecție pentru mixer

Când bateți o cremă sau amestecați aluatul cu mixerul, stropiți întreaga bucătărie – știm că vă este cunoscută această situație. Pentru ca acest lucru să nu să se mai întâmple, puteți cumpăra un capac de protecție elegant. Bucurați-vă de proces, fără să vă gândiți că apoi va trebui să spălați toată bucătăria.

9. Dispozitiv pentru a tăia legumele felii 

În acest dispozitiv ingenios puteți pune și tăia toate legumele, fructele și verdeața, din care v-ar plăcea să faceți o salată.

10. Cuțit de verdeață

Un astfel de cuțit cu un design simplu vă permite cu o singură mișcare să separați tulpinile dure de frunzele delicate. O margine ascuțită vă va ajuta să tăiați verdeața sau rădăcinile.

11. Dispozitiv de decojit fructe și legume

La locul de muncă, într-o excursie sau chiar acasă – un astfel de dispozitiv va curăța legumele și fructele de coajă. Rapid și confortabil.

12. Capac pentru vid

Cu ajutorul unui astfel de capac, putem sigila cu ușurință în vid orice alimente sau feluri de mâncare, chiar în orice vas, farfurie, castron, cratiță sau tigaie.

13. Vas sau cratiță de sticlă

În primul rând, este frumos și în al doilea rând, astfel de vase se încălzesc rapid, vă permit să urmăriți procesul fierberii, fără a scoate capacul. Este, de asemenea, rezistent la diferite produse acide și alcaline.

14. Strecurătoare Drop

Strecurătoare Drop de la designerul italian Viviana Degrandi vă permite rapid și cel mai important, econom să spălați cu ușurință și să uscați diverse ierburi, legume și fructe.

15. Burete pentru fontă

Iubitorii de produse din fontă știu că spălarea acestora nu este atât de ușoară. Pelicula naturală neaderentă, nu tolerează agenți de curățare agresivi. Dar, cu ajutorul unui astfel de burete, puteți spăla cu ușurință chiar și murdăria învechită.

16. Separator de silicon pentru tava de copt

Un astfel de dispozitiv simplu vă permite să așezați pe o tavă de copt mai multe feluri de mâncare – pește și carne, cu sos și fără, două feluri de garnitură.

17. Castron pentru gătit kebab în cuptorul cu microunde

Cu acest dispozitiv, puteți pregăti frigărui, chiar dacă nu aveți un grătar sau un cuptor. Este suficient un cuptor cu microunde. Deliciul se va găti la aburi și fără ulei.

18. Sistem de stocare a pachetelor zip lock

Pachetele Zip lock sunt recipiente convenabile pentru depozitarea oricăror produse. Dar dacă le puneți pur și simplu în frigider sau în dulapul de bucătărie, acestea vor ocupa prea mult spațiu. Sistemul Zip N Store este o soluție ingenioasă pentru această problemă.

19. Plăci pentru depozitarea fructelor și legumelor

Dualplex – acestea sunt plăci de spumă, cu acoperire anti-mucegai. Ele sunt capabile nu numai să protejeze legumele și fructele de umiditate și mucegai, ci și să absoarbă mirosurile.

Bonus 

– Cântar foarte inteligent

Acest cântar nu numai că cântărește alimentele, ci ne spune câte calorii sunt în ele, precum și compoziția lor – proteine, grăsimi și carbohidrați. Toate datele se transmit către o aplicație specială care ajută la urmărirea alimentării.

– ”Bețișor” de răcire

Acest ”bețișor”, datorită formei și materialelor sale speciale, este capabil să răcească nu numai băuturile în câteva secunde, ci și orice alte lichide, inclusiv supa.

– Sistem pentru o prăjire perfectă

Un arzător inteligent cu inducție reglează automat temperatura de încălzire a unei tigăi speciale, conform rețetelor din aplicație.

– Cuptorul cu microunde ”invers”

În câteva secunde, sistemul Juno va răci ceaiul și cafeaua, vinul și berea, sucul și apa carbogazoasă, până la temperatura dorită.

– Sistemul ideal pentru prepararea ceaiului

Acest gadget futurist este capabil să creeze condiții ideale pentru fiecare tip de ceai: schimbă temperatura, timpul de preparare, aerează apa, astfel încât, ca rezultat, să obțineți o băutură divină.

Ce dispozitive de bucătărie din această selecție vi se par necesare și care inutile?

Așteptăm cu drag comentariile dvs.