5 alimente semi-preparate pe care trebuie sa le evitati pentru a avea grija de sanatatea dumneavoastra

În doar 3 ani, cetățenii americani au cheltuit peste 53 de miliarde de dolari pentru produsele alimentare congelate , devenind unul dintre cele mai populare produse alimentare de pe piață. Dar cât de sigur este acest fel de mancare si cat de mult bine ne face ? De multe ori atunci cand suntem pe fuga preferam sa ne luam ceva semi-preparat in loc de ceva care trebuie gatit. Insa aceste alimente nu sunt tocmai cele mai indicate pentru sanatatea noastra. In acest articol va prezentam o lista cu 5 alimente congelate sau semi-preparate pe care trebuie sa le evitam.

Somon deja preperat

loading...

Prin procesul de congelare și dezghețare , umiditatea din mâncare a scăpat și a format cristale pe suprafață. Acest lucru elimină aroma, valoarea nutritivă și proprietățile de textură ale alimentelor. Trebuie sa incercati sa le consumati cat mai putin.

Pește prăjit

Este adevarat ca acest batoane de peste prajit ne scutesc de multa munca si sunt si foarte delicioase insa nu sunt deloc recomandate.
Conțin cantități mari de ulei de palmier, agenți de creștere și adăugat sare și zahăr. Deci, poate trecem la o versiune de casă data viitoare?

alimente fără alergen

Avem tendința să ne indreptatm spre opțiunile de lipide și fără calorii, în încercarea de a avea alimente mai sănătoase în casele noastre. Cu toate acestea, aceste tipuri de alimente atunci când sunt congelate, au o multitudine de aditivi diferiți, fără a menționa nivelurile ridicate de sare și zahăr. Nu vedeți întotdeauna „zahărul” în ingrediente sau în imaginea de pe ambalaj. Aceasta deoarece se poate enumera și ca „maltodextrină” și „dextroză”, care sunt și zaharuri.

Pui

Din toate tipurile de carne, puiul poate părea cel mai puțin dăunător, însă, pentru supermarketurile noastre, producătorii pot pompa până la de 5 ori masa acestuia cu apă și aditivi. Apa, atunci când este înghețată, va forma cristale si va distruge structura cărnii. Împreună cu toate acestea, aditivii nu sunt niciodată grozavi.

Paste pre-preparate

Știm – este tentant să luăm un vas de paste dintr-un magazin și să îl încălzim și să fi gata în câteva minute. Dar pastele uscate au nevoie de aproape zece minute pentru a fierbe si apoi poti adauga tot ce iti place in loc de a digera ulei de palmier, grasimi nesanatoase, si tot felul de incrediente de care nu stim nimic.

Sigur: broccoli

Din fericire, este mult mai ieftin și în continuare perfect sigur să cumpărați într-o stare înghețată, deoarece nu pierde prea multe vitamine în procesul de înghețare.

Sigur: mazăre verde

Pentru cineva care a pierdut mult timp pentu a prepara mazăre pentru o cină de Ziua Recunoștinței, acest lucru poate fi o ușurare. Mazărea congelată le-a bătut pe cele proaspete la nivelul beta-carotenului și pierde doar 10% din acidul ascorbic în timpul procesului de congelare.

Sigur: spanac

loading...

Spanacul proaspăt este minunat într-o salată, totuși, dacă îl păstrați la temperatura camerei, acesta își va pierde tot acidul ascorbic, un element sănătos cheie. Pentru a remedia acest lucru, pur și simplu utilizați spanacul înghețat în feluri de mâncare, cum ar fi pastele deoarece atunci când este înghețat, pierde doar 30% din acest acid.

În siguranță: zmeură

La nivel chimic, iubim zmeura, deoarece conține o mulțime de compuși fenolici: un element, care este benefic pentru persoanele cu boli cronice . Și când sunt înghețate, fructele delicioase par a avea o cantitate mai mare din acest compus special.

Sigur: porumb

Dacă vă placeți porumbul, totuși, veți fi încântați să știți că atunci când este înghețat , acesta are niveluri mai mari de potasiu și calciu decât omologul său proaspăt, care este benefic pentru o mulțime de oameni.

Bonus: estetica alimentelor

Nu putem accentua cât de neplăcut arata mâncărurile congelate cand sunt dezghetate – și aspectul lor este doar jumătate din nemulțumirea noastra.

Add Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...