6 reguli japoneze pentru cei care doresc să devină mai puternici și mai sănătoși

Inginerul japonez și profesorul de aikido Katsuzo Nishi au fost un băiat foarte slab și doctorii au spus că nu are prea multe sanse de supravietuire si cel mai probabil nu o sa apce varsta de 20 de ani. Pentru ai îmbunătăți sănătatea, părinții l-au trimis la o mănăstire budistă. El a petrecut 3 ani acolo învățând tehnici de meditație și tehnici de spionaj.

Încă în căutarea altor modalități de a-și îmbunătăți sănătatea, Katsuzo a citit o mulțime de cărți contemporane scrise de medici moderni, precum și tratate antice despre medicina estică și europeană. Rezultatul a fost că a ajuns să-și scrie propria sa lucrare în care și-a stabilit propriul sistem de întărire a corpului. Cartea a fost publicată în 1927, când autorul avea 44 de ani.

loading...

O coloana tare

După cum știm cu toții, curbura spinării poate provoca diverse probleme pentru organele interne. De aceea este foarte important să vă controlați postura toată ziua și chiar și noaptea. Katsuzo susține că menținerea unei coloane drepte vă permite să aveți o înălțime de 2 cm (0,80 in) și are un efect benefic atât asupra funcționării organelor digestive cât și asupra sistemului circulator.

loading...

O rolă solidă în loc de pernă

Japonezi cred că scolioza gâtului este una dintre primele indicii că viața unei persoane va fi scurtată. Și în timp ce ne putem controla poziția capului în timpul zilei, este mai greu să facem asta noaptea. De aceea Katsuzo recomandă obținerea unei perne solide sau a unei role și plasarea vertebrelor 3 și 4 ale gâtului pe ea.

La început, un cilindru va cauza un anumit disconfort și de aceea îl puteți împacheta în câteva straturi de țesături și apoi le puteți îndepărta unul câte unul.

 Exerciții

 • Stați drept pe o suprafață tare.
 • Împingeți mâinile sus.
 • Așezați tălpile perpendiculare pe podea.
 • Împingeți talpa stângă înainte și mâna stângă, fără a le îndepărta de pe podea. Repetați aceleași acțiuni pentru talpa și mâna dreaptă. Repetați exercițiul timp de două minute.
 • Puneți mâinile strânse sub gât, traversându-le peste vertebrelor 3 și 4. Adu-ți picioarele împreună și îți răspândi ușor picioarele în lateral. Mișcați picioarele la stânga și la dreapta pentru a vă vibra corpul. Repetați exercițiul timp de două minute.

Îmbunătățirea circulației capilare

 • Stati pe o suprafață tare și plată.
 • Puneți o rolă solidă sub vertebrele 3 și 4 ale gâtului.
 • Ridicați picioarele și brațele, ușor îndoiți coatele și genunchii și relaxați-vă cât mai mult posibil.
 • Scuturați-vă brațele și picioarele. Repetați acest exercițiu timp de 1-3 minute.

 Alăturați-vă palmele și tălpile

Poziția inițială: se află pe o suprafață tare și plată și se pune o rolă solidă sub vertebrele 3 și 4 ale gâtului. Îndoiți genunchii fără a va rdica de pe podea și alăturați-vă talpile  picioarelor. Repetați exercițiul de 10 ori.

 1. Alăturați-vă palmele  perpendicular pe corpul dvs. și apăsați vârfurile degetelor celor două mâini . Repetați aceleași acțiuni, dar de această dată apăsați toata palma.
 2. Plasați-vă palmele (în timp ce acestea sunt încă unite) în spatele capului, fără a schimba poziția lor. Apoi plasați-le înapoi pe piept.
 3. Plasați palmele (în timp ce acestea sunt încă unite) pe piet și mutați-le spre picioare. Mutați mâinile înainte și înapoi de la piept până la înghinale de 10 ori.
 4. Puneți-vă mâinile înapoi pe piept, ridicați palmele și începeți să vă mișcați picioarele înainte și înapoi, menținând tălpile împreună.
 5. Combinați atât mișcările mâinilor cât și ale piciorului. Dacă simțiți orice durere, reduceți numărul de repetări pe care le faceți.

Un exercițiu la nivelul coloanei vertebrale și a stomacului

Poziția inițială: stați cu picioarele încrucișate și indoiti talpa ; coborâți puțin umărul. Repetați fiecare exercițiu de 10 ori. După fiecare exercițiu efectuați următoarele:întindeți brațele în fața dvs., perpendicular pe podea. Îndoiți-vă capul spre stânga și priviți spre spate. Faceți același lucru și pentru partea dreaptă. Efectuați aceleași acțiuni cu mâinile sus.

 1. Mutați umerii în sus și în jos fără a schimba poziția brațelor.
 2. Mutați mâinile înapoi în poziția de plecare și îndoiți ușor capul spre umărul stâng, apoi repetați exercițiul pentru umărul drept.
 3. Puneți mâinile pe talpa dvs. și ridicați-vă capul, întinzând bărbia în sus. Apoi, coborâți-vă capul astfel încât bărbia să atingă pieptul.
 4. Ridicați-vă brațele în lateral, ținându-le paralel cu podeaua și îndoiți coatele. Adu-ți mâinile împreună în față.
 5. Așezați-vă în poziția inițială și repetați primul exercițiu, deplasându-vă umerii în sus când inhalați și în jos când expirați.
 6. Stati in pozitia de plecare a exercitiilor spate si stomacale, indoiti-va la stanga si la dreapta, tensionand si relaxandu-va stomacul timp de 10 minute.

Add Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

loading...