7 descoperiri accidentale care i-au transformat din oameni obișnuiți in milionarii

1. Un perete de monede

loading...

Există o casă veche în orașul Windber, Pennsylvania, care fusese abandonată de mai bine de 20 de ani. Într-o zi, copiii locali au intrat în casă în timp ce se jucau și au găsit mai multe monede vechi lângă unul dintre pereți. Copiii le-au spus părinților despre descoperirea lor. Părinții au decis să bată in perete și când au făcut asta sute de monede au căzut din el.

Conform calculelor, au fost 8.500 de dolari. Printre monedele obișnuite, au fost unele rare care au fost emise între anii 1793-1857. Au fost evaluate la 200.000 de dolari .

2. Aur

În Ballarat (Australia), un fermier local se plimba cu un detector de metale pe terenurile deșertului din jurul casei sale. Când dispozitivul a detectat ceva, a început să sape. Imediat a găsit bucăți mici de aur. El a continuat să sape și a găsit o bucată imensă de aur care cântărea 5,5 kg și valora 315.000 USD.

Surprinzător, această zonă a fost explorată de multe ori, dar nu s-a găsit nimic special acolo.

3. Un opal regal

Un alt tip norocos din Australia a găsit cel mai rar opal din lume. În una din zilele sale de lucru, un miner pe nume Bobby (preferă să-și ascundă numele de familie) a găsit un opal mare sclipitor pe fundul unei găleți cu pietre obișnuite. Bărbatul a decis să-l păstreze ca un suvenir. El i l-a arătat unui specialist abia după 14 ani. Se pare că găsise un opal negru incredibil de rar.

loading...

Piatra a fost numită „Royal One”. Și, potrivit experților, costul inițial la licitație a fost de 3 milioane de dolari.

4. Plicuri cu bani

În 2009, un constructor din Cleveland pe nume Bob Kitts a redecorat casa prietenei sale de școală, Amanda Reece. El dezmembra plăcile vechi din baie, când a găsit în interior 2 cutii de medicamente metalice umplute cu plicuri de bani. Plicurile erau adresate agenției de știri P. Dunne și conțineau 182.000 USD.

Cei doi prieteni erau mulțumiți de constatare, dar nu puteau fi de acord cu modul de impartire a banilor. Amanda i-a oferit lui Bob 10%, dar a cerut 40%. Nu au putut fi de acord și au fost obligați să se prezinte în instanță. P. Dunne a aflat de asemenea despre proces și, în consecință, instanța a împărțit banii în mod egal între toți membrii conflictului.

5. Un ciocan pierdut

În 1992, un fermier britanic pe nume Peter Whatling și-a pierdut ciocanul. Pentru a-și căuta amănunțit ciocanul, i-a cerut ajutorul prietenului său Eric Lawes, care avea un detector de metale fabricat manual.

În primele minute, Lawes a găsit o monedă mare de argint. A început să sape în locul unde a găsit moneda și a găsit o cutie de lemn cu un colier de aur, bijuterii și sute de monede.

Arheologii au numit acest lucru „ Hoxne Hoard ”. Valoarea inițială este estimată la 15 milioane de dolari. Toate artefactele au fost date Muzeului Britanic. Eric a primit un premiu de 2,3 milioane de dolari, pe care l-a împărțit cu prietenul său. Cu toate acestea, Peter Whatling nu și-a găsit niciodată ciocanul.

6. Declarația de independență

Un bărbat din Pennsylvania a cumpărat un tablou de 4 dolari la o vânzare de garaj. El a vrut să-l folosească pentru a-și decora casa, dar când a mers să schimbe rama, a găsit un document atașat în spatele tabloului. Părea să fie una dintre cele 25 de copii oficiale ale Declarației de Independență realizată în 1776. Ulterior, acest document a fost vândut la licitație pentru 2,4 milioane USD.

O poveste similară s-a întâmplat cu Michael Sparks din Nashville. El a cumpărat o copie a Declarației de la un magazin local doar pentru că i-a plăcut așa cum arăta. El a plătit 2,48 USD pentru asta și la mult timp după ce l-a cumpărat, a decis să-l arate experților. Se pare că aceasta era una dintre exemplarele făcute în urmă cu 184 de ani. Ulterior, a fost vândută pentru 125.000 de dolari.

7. Aurul domnilor britanici

Un arheolog amator Terry Herbert i-a cerut odată prietenului său (un fermier din Staffordshire, Anglia) să-l lase să caute prin câmpurile sale cu un detector de metale. Spera să găsească câteva monede. În prima zi de căutare, au găsit 4 mii de artefacte care cântăreau 4,5 kg în total.

Arheologii și-au dat seama că comoara aparținea domnilor britanici, comandanților și figurilor religioase ale secolului XII și, cel mai probabil, a fost un fel de sacrificiu pentru zei. Tezaurul a fost estimat la 5,3 milioane USD.

loading...