Beneficiile pentru sănătate ale semințelor de chia: semințele de chia sunt bogate în fibre. Consumul de apă din semințe de chia dimineața poate da un impuls digestiei și poate îmbunătăți mișcarea intestinului. Citiți aici pentru a afla mai multe beneficii ale apei din semințe de chia.

Semințele de chia sunt unele dintre cele mai sănătoase soiuri de semințe care sunt prietenoase cu pierderea în greutate. Sunt bogate în fibre, proteine, grăsimi bune, calciu, mangan, magneziu și fosfor.

Există mai multe moduri în care puteți include semințe de chia în dieta dumneavoastră. Le puteți asezona în salate pentru acel gust putin crocant sau le puteți ameteca impreuna cu alte nuci si seminte. Insa cel mai bun mod de a consuma semințele de chia este prin adăugarea lor în apă.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați semințe de chia în apă și să le consumați primul lucru dimineața si veti avea parte de o serie de beneficii pentru sănătate.

Semințele de chia sunt o sursă bogată de antioxidanți. Este stiut faptul ca antioxidanții oferă protecție organismului împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi.

1. Digestie: semințele de chia sunt bogate în fibre. Consumul de apă din semințe de chia dimineața poate da un impuls digestiei și poate îmbunătăți mișcarea intestinului. O digestie sănătoasă este o condiție esențială pentru pierderea în greutate.

2. Pierderea în greutate: semințele de chia conțin cantități mari de fibre solubile. Aceasta este ceea ce permite semințelor de chia să absoarbă de 10-12 ori greutatea în apă, oferindu-le consistență asemănătoare gelului. Consumul de apă din semințe de chia poate crește senzația de plenitudine, poate încetini absorbția alimentelor, făcându-vă astfel să mâncați mai puține calorii și ajutând la pierderea în greutate.

3. Aportul de proteine: semințele de chia sunt formate din 14% proteine. De asemenea, au un profil impresionant de aminoacizi. Proteinele sunt un macronutrient esențial atât pentru pierderea în greutate, cât și pentru acumularea mușchilor. Consumul de alimente bogate în proteine poate induce senzația de plenitudine și reduce aportul de calorii.

4. Sănătatea inimii: semințele de chia conțin o cantitate impresionantă de acizi grași omega-3 – acid alfa-linolenic sau ALA. Acest lucru face ca semințele de chia să fie bune pentru sănătatea inimii. Consumul de apă cu semințe de chia sau includerea semințelor de chia în dieta zilnică poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă.

5. Sănătatea oaselor: Calciul, magneziul și fosforul din semințele de chia le fac excelente și pentru sănătatea oaselor. Semințele de chia conțin 18% din aportul zilnic recomandat de calciu. Acestea pot fi considerate a fi o sursă excelentă de calciu pentru persoanele care nu consumă proteine.

6. Controlul glicemiei: semințele Chia pot îmbunătăți sensibilitatea la insulină și controlul glicemiei. Studiile au arătat că semințele de chia pot ajuta la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge după mese. Persoanele cu diabet pot beneficia astfel de includerea semințelor de chia în dieta lor.

7. Inflamație: Nivelurile ridicate de inflamație sunt cauza principală a numeroaselor boli din organism. Un studiu de 3 luni efectuat pe 20 de diabetici arată că consumul de 37 g de semințe de chia în fiecare zi poate reduce hs-CRP ca markeri inflamatori cu 40%. Aportul regulat de semințe de chia poate fi astfel benefic pentru reducerea inflamației în organism.