Ce trebuie să știți pentru a vă menține pancreasul sănătos!

Ce trebuie să știți pentru a vă menține pancreasul sănătos!

Principiile de bază ale unei nutriții adecvate

În lumea de astăzi ne confruntăm cu faptul ,  că produsele alimentare devine contaminate cu aditivi chimici. Coloranții ,  conservanții ,  stabilizatorii și emulgatorii cresc durata de valabilitate a produselor și le fac mai atractive ca aspect. Cu toate acestea ,  pentru pancreas acestea sunt otrăvuri ,  care schimbă compoziția chimică a alimentelor și perturbă producția normală de enzime.

Sfaturi importante pentru menținerea pancreasului.

Pentru a menține pancreasul sănătos. Sfatul 1

Dacă doriți să vă mențineți pancreasul sănătos ,  eliminați din alimentele cu aditivi chimici! Acest lucru este valabil mai ales pentru nutriția copiilor – maioneza și ketchup-ul ar trebui interzise pentru ei.O altă problemă a orășenilor care lucrează este lipsa unui mic dejun și prânz complet , în  timp ce masa principală este seara. Această dietă pune mult stres pe pancreas ,  care nu are timp să furnizeze cantitatea necesară de enzime pentru o digestie optimă. Acest lucru duce la tulburări metabolice și acumularea de săruri și toxine în organism.

Pentru a menține pancreasul sănătos. Sfatul 2

Mănâncă cel puțin 5 mese mici pe zi. Acest lucru va permite sistemului digestiv să funcționeze fără stres și va reduce stresul asupra pancreasului.

Mâncarea noastră intră în duoden sub formă de amestec de proteine ,  grăsimi ,  carbohidrați și fibre. Dacă amestecați multe alimente diferite într-o singură masă , în  special cele care sunt dificile pentru digestie ,  atunci poate apărea o defecțiune a sistemului digestiv ,  ceea ce va duce la o exacerbare a pancreatitei ,  gastritei sau colecistitei.

Pentru a menține pancreasul sănătos. Sfatul 3

Dacă doriți ,  pancreasul funcționează bine și nu este inflamat ,  încercați să nu amestecați într-o singură masă, proteine ​​animale și carbohidrați. De exemplu ,  mâncați carne cu legume precum  varză ,  morcovi și  napi ,  nu cartofi sau paste.

Pentru a începe procesul de digestie ,  alimentele trebuie să fie bine tocate și amestecate cu salivă. În astfel de condiții, rata reacțiilor chimice în procesul metabolic este optimă.

Păstrați pancreasul sănătos. Sfatul 4

Pentru a trăi mult și fără a te imbolnavi ,  mesteca alimentele bine ,  cel puțin 20 de ori ,  și nu  bea  lichid în timpul mesei ,Ceai sau suc se  recomandă după  o jumătate de oră înainte de mese sau o oră după mese.

Excesul de greutate duce la obezitatea organelor interne ,  ceea ce le perturbă activitatea și duce la dezvoltarea sindromului metabolic și a tulburărilor metabolice.

Pentru a menține pancreasul sănătos. Sfatul 5

Renunță la afumat , sărat, alimente puternic prajite necesită o muncă intensă de enzime ale sistemului digestiv si modifica compoziția chimică normală a bolului alimentar.

Păstrați pancreasul sănătos. Sfatul 6

Încercați să înlocuiți alimentele prăjite cu alimente coapte ,  gătiți fără sare. Adăugați sare în  mâncare după gust direct în  farfurie. Acest lucru va reduce aportul zilnic de sare și va normaliza   metabolismul apă-sare .

Alimentele optime pentru pancreas includ carne slabă și pește ,  ulei de măsline ,  cereale ,  legume și fructe ,  compoturi și jeleu ,  pâine albă uscată și  produse lactate.

De exemplu:

• carne de vită ,  iepure ,  piept de pui ,  cod ,  merluciu;

• fulgi de ovăz ,  orez ,  hrișcă ,  crupe de grâu;

• broccoli ,  napi ,  cartofi ,  morcovi ,  dovlecei ,  spanac ,  conopida;

• mere ,  banane ,  pere;

• ouă ( proteine);

• brânză de vaci ,  chefir ,  lapte la cuptor fermentat;

• este mai bine să nu mâncați legume proaspete ,  ci să fierbeți sau aburi ,  să coaceți fructe;

• carne și pește la aburi,  tocană sau faceți sufle.

Sfat! O astfel de dietă este indicată pentru pancreatită și alte boli ale pancreasului. Dacă nu ați avut atacuri de pancreatită, este suficient să urmați principiile de bază ale unei nutriții adecvate. În același timp, dieta poate fi extinsă.

Și amintiți-vă că cel mai benefic pentru pancreas este dorința dvs. de a fi sănătos și de a duce un stil de viață activ!