Mulţi dintre noi cunoaştem floarea de soc datorită gustosului suc care se prepară din aceste flori, dar şi ceaiul din flori de soc nu este mult mai prejos, el având efecte laxative, diuretice, antiseptice, antiinflamatoare, antiviral, antioxidante, antilipidemice şi anticelulitice, ceea ce face din ceaiul de flori de soc, un ceai care nu trebuie să ne lipsească din dulapul ceaiurilor.

Iată câteva dintre beneficiile sale: – tratează şi combate răceala şi gripa – întăreşte sistemul imunitar – elimină şi combate paraziţii intestinali – este foarte benefic în afecţiunile degenerative – este un bun analgezic – ne ajută în tratarea sinuzitelor – ameliorează ţesutul adipos al celulitei

– elimină apa în exces din organism – are o bună acţiune antitumorală – îmbunătăţeşte circulaţia sangvină – este un bun laxativ – inhibă apetitul alimentar – previne apariția infecțiilor urinare – ajută la scăderea în greutate

Infuzia o preparăm dintr-o lingură de flori de soc, peste care vom turna o cană de apă clocotită, lăsăm la infuzat cca. 5 min., strecurăm şi consumăm 3 căni pe zi, după mese. Pentru răceală şi gripă, vom consuma mai multă cantitate pe zi, acest consum poate ajunge la 8 căni, însă nu mai mult de 3 zile consecutiv.

Contraindicaţiile acestui ceai este consumul pe o perioadă mai mare de 10 zile şi consumul acestuia de către persoanele alergice la aceste flori. Consumul excesiv poate cauza intoxicaţii, iritaţii ale esofagului, aciditate mărită a stomacului, dificultăţi respiratorii.

Florile de soc se pot procura din magazinele de specialitate dar şi online, însă cel mai indicat este să le procurăm din natură.