Cum să cureți rapid un cuptor cu microunde: 5 moduri simple

Curățenia în bucătărie nu este doar consumatoare de timp, ci și dificilă. Petele vechi și dure de pe vase și de pe aparate, cum ar fi cuptorul cu microunde, pot fi deosebit de greu de curățat. Iată cinci modalități simple de a face această sarcină mai ușoară.

APĂ

Se toarnă apa într-un vas și se pune în cuptorul cu microunde. Porniți cuptorul la putere maximă timp de 10-15 minute și apoi țineți ușa închisă pentru încă câteva minute. Scoateți bolul și îndepărtați murdăria din cuptorul cu microunde.

ACID CITRIC

Se toarnă apa în castron, se adaugă acidul citric și se amestecă. Se pune în cuptorul cu microunde și se dă la putere maximă timp de 10 minute. După alte câteva minute, deschideți ușa, scoateți vasul și ștergeți interiorul cuptorului cu microunde.

LĂMÂIE

Se toarnă apa într-un castron și se amestecă cu sucul de la o lămâie întreagă. Tăiați restul fructului și puneți-l și pe acestea în castron. Se încălzește totul în cuptorul cu microunde la putere maximă timp de 10-15 minute. Lăsați vasul înăuntru timp de cinci minute și apoi ștergeți cuptorul.

BICARBONAT DE SODIU

Se toarnă bicarbonatul de sodiu într-un bol și se acoperă cu apă. Puneți soluția în cuptorul cu microunde și încălziți-o la putere maximă timp de 10-15 minute. După câteva minute, deschideți ușa și ștergeți murdăria.

LICHID DE SPĂLAT VASE

Puneți un burete înmuiat în apă în cuptorul cu microunde. Turnați o cantitate mică de detergent de vase pe burete și spumați-l. Setați puterea la minim și porniți cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde. Apoi ștergeți interiorul cu același burete. Clătiți spuma cu apă curată.