exerciții picioare ameliorarea dureri


Foarte mulți oameni se confruntă frecvent cu dureri de genunchi sau de șold. Dacă te numeri și tu printre ei, încearcă exercițiile de mai jos. Aceste exerciții ușoare te ajută să scapi de durerile de genunchi, șold și picioare.

Ridicări pe vârfuri
ridicari pe vârfuri exercitii picioare

Pentru a face acest exercițiu ai nevoie de un scaun. Ține-te cu mâinile de spătarul scaunului și ridică un picior. Încet, ridică călcâiul piciorului care a rămas jos până când stai pe vârfuri. Repetă exercițiul de 10-15 ori, schimbând picioarele. În urma acestui exercițiu, gleznele se vor întări.

Mers pe vârfuri

mers pe varfuri exercitiu picioareMersul pe vârfuri este unul dintre cele mai simple exerciții. Tot ce trebuie să faci este să mergi rapid pe degetele de la picioare. Este recomandat să mergi pe vârfuri timp de 5-15 minute, pentru a-ți antrena degetele.

Rotirea glezneirotire gleznă ercitiu picioare

Nici acest exercițiu nu este foarte greu. Poți să-l faci stând jos sau în picioare. Oricum ai sta, ridică un picior și rotește laba piciorului în interior și apoi în exterior. Repetă exercițiul de 10 ori cu fiecare picior.

Antrenament de rezistențăantrenament rezistenta exercitiu picioareDacă vrei să faci acest exercițiu, trebuie să-ți iei o bandă de rezistență. Banda se prinde de piciorul unui obiect de mobilier greu. Îndoaie ușor genunchii și pune piciorul stâng sub piciorul drept. Prinde banda de rezistență cu piciorul de deasupra și trage încet. Repetă exercițiul de 10-15 ori cu fiecare picior.

Mers pe mingi

mers pe mingi exercitiu picioare
Dacă vrei să-ți antrenezi rotula piciorului fă acest exercițiu. Ai nevoie doar de o minge de tenis. Așază-te pe scaun și pune piciorul pe minge. Împinge mingea cu piciorul până ajunge spre degete, apoi împinge-o înapoi în spate. Astfel, talpa piciorului va avea parte de un masaj plăcut.

Masajul picioruluimasaj picioare relaxareCând vii de la serviciu te dor picioarele? Pune-ți degetele pe punctele din imagine și masează-le ușor. Dacă masezi picioarele timp de 15 minute, te vei simți mai bine.