Un frigider din lut ecologic care ajunge la -8 ° celsius a devenit cea mai bună invenție a deceniului și a ajutat familiile sărace din Mexic.

Produsul a fost dezvoltat de o companie mexicană numită Depresa, care își propune să creeze produse care să faciliteze viața consumatorilor ecologici sau cu venituri mici.

Din acest ideal al companiei s-a născut Ecoplanet, un „frigider” care este realizat practic din noroi și piatră și este 100% ecologic, atingând o temperatură de -8 ° celsius.

Compania a declarat că obiectivul principal al produsului este de a ajunge la familiile care trăiesc în zone umile în care nu există energie electrică, deoarece produsul permite conservarea alimentelor mai mult timp.

Vizual, frigiderul seamănă cu un ulcior și funcționează cu un amestec fizic și chimic simplu: puțin pietriș, granzol, marmură, nisip umed și pământ. Acestea din urmă sunt plasate între două recipiente si este tinut la umbră, astfel încât razele soarelui să nu evapore apa din nisip, ceea ce elimină căldura din alimentele depozitate acolo.

Din 2015, produsele companiei au fost vândute pe piață, o altă veste bună este că produsele au început să fie acceptate și de către guverne în planurile de dezvoltare socială.

Această măsură urmărește să asigure o calitate mai bună a vieții pentru cei nevoiași sau care trăiesc în zone îndepărtate.

De asemenea, compania a distribuit o parte din aceste frigidere ecologice în orașele mexicane nevoiașe, dar speră să se bazeze pe ajutorul guvernamental pentru a garanta un număr mare de producție.

Cu această asistență va fi posibil să duci produsul la multe alte familii aflate în nevoie.