Iata 7 beneficii ale ficatului de porc – Lucruri pe care nu le stiai

Ficatul este ieftin și accesibil în magazinele alimentare și în măcelării. În timp ce sunt mai multe tipuri de ficat de animale care pot fi consumate, sursele comune sunt ficatul de vacă, pui, rață, miel și porc. De asemenea, ficatul este bogat în proteine de înaltă calitate și are un conținut scăzut de calorii.

Compoziție nutrițională: Ficatul de porc este bogat în vitamina A
Spre exemplu, într-un studiu care a analizat conținutul de vitamina A în mai multe tipuri de ficat, respectiv de vită, miel, porc, pui și curcan, pentru toate tipurile analizate, nivelurile de vitamina A au variat de la 10 la 1.100 mg/kg, cu excepția ficatului de miel în care nivelurile de vitamina A au fost mai scăzute. (1)

loading...

Ficatul de porc este o sursă importantă de vitamina B12: Mai exact, situat după carnea provenită de la animale și cea de pește, ficatul s-a clasat pe al treilea loc atunci când vine vorba de aportul de vitamina B12. (2)

loading...

Sursă de proteine și fier
O altă cercetare a arătat că prezența ficatului de porc în dietă a favorizat o creștere a raportului de retenție netă de proteine și fier. (3)

Beneficii: Ficatul asigură proteine de înaltă calitate – Proteina este vitală pentru organism și are rolul de a repara celulele și de a transforma alimentele în energie. Un aport ridicat de proteine s-a dovedit că îmbunătățește rata metabolică, reduce pofta de mâncare, ajută la îmbunătățirea musculaturii și conservă masa musculară în timpul scăderii în greutate. (4); Ficatul are mai puține calorii decât alte tipuri de carne – Dacă o friptura de 100g conține peste 200 de calorii, aceeași cantitate de ficat conține doar 175 de calorii, în timp ce oferă mai multe vitamine și minerale.

Atunci când reduci aportul de calorii, poți pierde adesea nutrienți vitali pentru organism. Prin urmare, este important să alegi alimente bogate în nutrienți. În timp ce multe alimente conțin proteine de înaltă calitate sau vitamine și minerale, ficatul are o cantitate mai mare de nutrienți decât acestea. Mai mult, consumul de alimente bogate în nutrienți, dar cu conținut redus de calorii, a fost demonstrat că reduce nivelul de foame (5).

Ajută la prevenirea anemiei: Dacă te confrunți cu orice tip de anemie, care este adesea legată de deficitul de fier, atunci ficatul este un aliment recomandat în acest caz. Acesta conține o combinație de folat, fier și vitamina B12. Acestea sunt cele trei vitamine și minerale de care ai nevoie pentru a preveni, în mod natural anemia sau simptomele precum scăderea energiei, oboseala, menstruația neregulă sau problemele neurologice. Femeile însărcinate, mamele care alăptează și vegetarienii / veganii trebuie să acorde o atenție specială aportului de fier din dieta lor. (6)

Bogat în vitamina B6, biotină și folat – Ficatul este bogat în vitamina B6, biotină și acid folic. Aceste vitamine, în special folatul, ajută procesele celulare de metilare, precum și la funcția celulară. O reacție importantă a folatului în organism este conversia metilației deoxiuridilatului la timidilat în formarea ADN-ului, care este necesară pentru divizarea celulară adecvată. (7) Atunci când acest proces este afectat, apare anemia megaloblastică, una dintre semnele distinctive ale deficienței folatului. Ficatul furnizează, de asemenea, cantități mai mici de nutrienți, printre care cuprul, zincul, cromul și seleniul, care au avantaje importante pentru metabolism, sistemul nervos central și sistemele endocrine.

Recomandat în timpul sarcinii – Ficatul oferă proteine, B12, fier și alți nutrienți cheie pentru sănătatea reproducerii și dezvoltarea fătului. Femeile gravide sau femeile care alăptează au nevoie de B12 pentru a ajuta la creșterea și dezvoltarea copiilor lor, inclusiv a creierului și a organelor acestora. Folatul este, de asemenea, deosebit de important în timpul sarcinii, deoarece ajută la prevenirea malformațiilor congenitale. Femeile gravide sunt expuse unui risc mai mare de deficit de fier, iar, acestea ar trebui să consume cel puțin trei porții, sau 75 de grame de proteine pe zi. Ficatul oferă, de asemenea, vitamina A, care ajută la reducerea stresului oxidativ, însă, cu toate acestea, specialiștii recomandă consumul în cantități mici, numai de câteva ori pe săptămână. (8)

Joacă un rol important în lupta împotriva bolilor prin Terapia Gerson – Terapia Gerson implică utilizarea ficatului, oferind alternativa unei metode naturale de tratament împotriva cancerului care a fost folosită și pentru tulburări digestive, tuberculoză și boli de inimă. De-a lungul studiului, pacienții au consumat 13 pahare de suc de legume pe zi, legume crude și ficat sau suc de ficat. Ficatul era parte din protocolul primar, ajutând pacienții să se vindece datorită numărului de vitamine și minerale importante pe care le oferă. Potrivit Institutului Gerson, terapia Gerson ajută la regenerarea sănătății prin susținerea funcțiilor metabolice, reducerea deficitului de oxigen în sânge și susținerea tiroidei prin creșterea aportului de antioxidanți și diminuarea grăsimilor animale grele, a excesului de proteine, a sodiului și a altor toxine. (9)

loading...