Nu arunca în chiuvetă: 6 lucruri neevidente care cauzează înfundări

De obicei, înfundăturile în chiuveta din bucătărie nu sunt prea greu de înlăturat, dar în cazul dacă acestea se repetă în mod regulat atunci este cazul ca unele obiceiuri să fie reconsiderate. Mulți dintre noi aruncă în chiuvetă lucruri – precum cafeaua și făina, care aparent nu ar provoca nici un rău – ceea ce nu este obligatoriu așa. Există cel puțin șase lucruri neevidente care cauzează înfundarea, la care puțin probabil te-ai fi gândit până acum.

FĂINA

După coacere, resturile de făină sunt adesea aruncate în canalizare, în loc să fie aruncate la gunoi. Acest lucru este foarte convenabil, dar apar consecințe neplăcute. Făina tinde să absoarbă umezeala și să se umfle, crescând în dimensiune. Rezultatul este un blocaj grav al apei, care uneori poate fi rezolvat doar prin înlocuirea țevilor.

COJI DE OUĂ

Este puțin probabil ca cineva să arunce coji de ouă în chiuvetă, cu excepția cazului în care este instalat un tocător. Dar chiar și fragmentele mici de cochilie pot provoca un blocaj. Acestea sunt foarte lipicioase și pot lega mai multe bucăți mari de alimente.

CAFEAUA

Se pare că zațul de cafea este unul dintre cele mai comune alimente înfundate. În același timp, probabil, aproape toată lumea aruncă reziduurile de cafea pe chiuvetă. Apa nu dizolvă grosul și se așează pe coturile țevilor.

PASTE ȘI OREZ

Când se spală vasul, orice reziduu vechi de paste sau orez este adesea spălat în chiuvetă. Dar este mai bine să le aruncați imediat la gunoi. Aceste produse sunt, de asemenea, foarte lipicioase și sunt practic insolubile în apă. De aici și frecvența blocajelor.

ULEI UZAT

De asemenea, uleiul după prăjire nu trebuie turnat în chiuvetă. Se întărește rapid, motiv pentru care permeabilitatea apei din țevi este redusă considerabil.

ETICHETE DE PE LEGUME, FRUCTE SAU MÂNCĂRURI

Atunci când spălați legumele, fructele sau vasele noi, micile autocolante de pe ele ajung adesea în canal. Dar aceste autocolante trebuie îndepărtate în prealabil și aruncate la gunoi. Astfel, hârtia lipicioasă nu se va depune în coturile țevilor.